Het verhaal achter het Retro Warenhuis

Het Retro Warenhuis wil dé plek zijn waar je het goede gevoel van toen vindt. Daarom zoeken we naar ontwerpen van vroeger, die passen bij het leven van nu. Nieuw gemaakt, met de uitstraling van de jaren ’50, ’60 of ’70.

  • Welkom bij Het Retro Warenhuis

Designs uit de jaren '50, '60 en '70 zijn nog steeds prachtig. Dus kijken wij met een frisse blik terug naar het interieur van vroeger. Wat zijn de juweeltjes? Van welke designs krijg je meteen een goed gevoel? Welke producten kun je eigenlijk moeiteloos meenemen naar de 21e eeuw?

Retro woonaccessoires met een moderne twist

Die selectie maken we. Uit liefde voor het verleden, maar met de blik op de toekomst. We zoeken naar merken en ontwerpers die het verleden als inspiratie gebruiken en er een moderne twist aan geven. Het Retro Warenhuis is geen museum, maar een winkel met producten voor dagelijks gebruik. Onze producten passen in het interieur van nu.

  • Vintage radio's

Het resultaat van onze speurtocht naar de designs van vroeger presenteren we in dit online warenhuis. Een webwinkel waar we het graag persoonlijk maken. Bijvoorbeeld: heb je een vraag? Dan kun je gewoon even bellen. Zo krijg je meteen antwoord, net als in een echt warenhuis.

Wie wij zijn?

Wij zijn Femke Christiaanse en Hajo Magré. Geboren eind jaren '70 / begin jaren '80. Inmiddels zijn we ruim 15 jaar samen. We wonen met onze twee kinderen in Haarlem, in een huis met veel sfeer en stijl uit 1923. Het Retro Warenhuis runnen we vanuit een bedrijfsverzamelgebouw met creatieve ondernemers in de Haarlemse Waarderpolder.

Veel plezier!

Femke en Hajo

  • hajo magré en femke christiaanse

Hajo Magré en Femke Christiaanse