Let op: Het Retro Warenhuis is per 12 april 2019 gesloten. Wij verwerken geen orders meer. Bedankt als je ooit klant was!

RETRO MODELAUTO'S, VINTAGE SCHAALMODELLEN

Retro modelauto's - bij Het Retro Warenhuis zijn we er zelf helemaal weg van! Vooral omdat deze miniaturen er niet uitzien alsof ze net uit de fabriek komen, maar een vintage look hebben meegekregen. Een tweede pluspunt is het formaat. Dit zijn forse schaalmodellen: denk aan de grootte van 1 tot 2 pakken melk. In onze collectie zie je vooral echte vintage auto's, vervoermiddelen waar je een gevoel bij krijgt. Denk aan de Fiat 500, de Volkswagenbus (Bulli), de Volkswagencamper of een schaalmodel van de Vespa.

Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

17 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

17 Items

per pagina

Handgemaakte schaalmodellen met retro uitstraling

Wist je dat deze retro modelauto's handgemaakt zijn? Deze vintage miniaturen worden met de hand vervaardigd uit plaatstaal (blik). Elk schaalmodel kan uit meer dan 80 verschillende onderdelen bestaan die handmatig vast worden gelast. Daarna worden de modelauto's met de hand geverfd en krijgen ze een oude uitstraling. Dit wordt ook wel patina genoemd.

3 werkdagen per vintage miniatuur

Wist je dat het 3 dagen duurt alvorens er één busje klaar is? Iedere werknemer heeft zijn eigen specialisatie. De ene maakt de grote onderdelen aan elkaar, de andere de kleinere onderdelen zoals de wielen, spiegels enz., de volgende geeft de artikelen een kleur, weer een andere geeft ze een patina enz... De productie van 1 artikel duurt ongeveer 3 werkdagen. Omdat een artikel door verschillende mensen afgewerkt wordt kan een medewerker ongeveer 20 stuks op 3 dagen verwerken.